Barnehagestart - hvordan har det gått? | Nullfiresyvni: Barnehagestart - hvordan har det gått?

Sider

onsdag 26. august 2015

Barnehagestart - hvordan har det gått?


Nå har vi hatt begge ungene i barnehagen i snart fire uker. Storebror har fått seg nye venner, og lillesøster strakk i dag armene etter sin kontaktvoksen da vi kom. Ting er mye bedre. Og det gleder et mammahjerte.

Lillemor gråt ved levering i to uker. Uke tre begynte det å gå mye bedre og i dag smilte hun og vinket da jeg gikk. Hun hadde kortere dager i starten slik at innkjøringen gikk litt mer gradvis enn at vi bare leverte henne og ble borte hele arbeidsdagen. Jeg er heldig som har fleksibilitet på jobb. De dagene hun gråt i starten brukte vi litt tid i garderoben først. VI ordnet alt som skulle legges i kjøleskapet, i kleskurven og andre småting. Deretter leverte jeg henne på avdelingen og gikk raskt etter å ha sagt ha det. Med et stort smil om munnen. Med en gang døren lukket seg bak meg, ventet jeg med å gå til hun hadde sluttet å gråte. Vinduet på avdelingen var åpent så det var lett å høre. Stort sett ble hun lett avledet og gråt ikke mer enn til jeg kom ut av døra. Og det er veldig godt.

Storebror har dager da det ikke er så moro å bli levert. Ofte vil han spise i barnehagen når vi kommer, men frokosten er da over (han får frokost hjemme altså). Problemet er egentlig at han kunne blitt levert litt før så han fikk spist yoghurten han har med, men jeg vil ikke at hun skal ha en for lang dag i barnehagen. Derfor blir det til at jeg leverer halv ni og pappa henter fire. Helst skulle jeg sett at lillesnupp hadde maks sekstimersdager, men akkurat nå får vi ikke det til å gå opp. Pappa er hjemme på mandager så da har de veldig kort dag, eller hun er hjemme med ham. Det er en liten luksus. Så håper jeg heller at det etterhvert lar seg gjøre for meg å jobbe lenger noen dager og hente tidlig andre.

Alt i alt er vi veldig fornøyde med barnehagen og ungene ser ut til å kose seg. Lillesøster smiler fra øre til øre når vi går opp bakken i barnehagen. Og det er jo et positivt tegn. Eneste er at vi sliter litt med sovingen hennes. Hun våkner stort sett i femtiden og har da behov for to lurer, men det er ikke alltid så lett med en egenrådig liten jente. Men det går seg vel til det også etterhvert.

Hvordan har barnehagestart gått hjemme hos deg?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Beklager, men jeg må se om jeg får redusert spam en periode med ordbekrefelse.